Healthy

BLOK-UP is een roadtour langs blokspots in Gent georganiseerd door Music Connects en focust op drie superbelangrijke bouwstenen tijdens het studeren: productive, healthy & fun. Deze healthy post is dus de tweede post in deze serie. We schenken dus ook aandacht aan de gezondheid van de studenten tijdens de blokperiode. Naast voor de hand liggende zaken zoals gezonde voeding en sport, komt bijvoorbeeld ook een healthy mindset zeker en vast aan bod.

HET GROTE BLOKONDERZOEK

In kader van BLOK-UP organiseerden we het Grote Blokonderzoek. 87% van de studenten gaf hier aan dat voeding volgens hen een effect heeft op hun productiviteit tijdens de blok. Toch gaf de helft van diezelfde studenten aan dat ze tijdens de blok ongezond eten en dat ze door anderen moeten worden gestimuleerd om gezond te blijven eten. Inderdaad “te blijven eten” want buiten de blokperiode gaf 71% van de studenten dan wél weer aan gezond te eten.

Het is nochtans net tijdens de blokperiode dat je als student zorg moet dragen voor zowel je fysieke, als mentale gezondheid. Je kan enkel een topprestatie verwachten van een lichaam in topconditie. Je staat voor een lange, veeleisende en uitputtende periode en je kan het niet permitteren om voor de eindstreep in panne te vallen. Het is dus extra belangrijk tijdens de blokperiode om je lichaam goed te behandelen en dit vraagt gezonde voeding, mentale rust en voldoende beweging.

In het Grote Blokonderzoek duidde 67% van de bevraagden ook aan last te hebben van faalangst tijdens de blokperiode. Vier op de tien gaf zelfs aan hier erg veel last van te hebben. Iedereen twijfelt wel eens over zijn of haar kansen om te slagen op een examen en dat is niet slecht. Het helpt je een realistische inschatting te maken zonder dat je jezelf overschat. Je mag natuurlijk ook jezelf niet gaan onderschatten want je moet op een examen je vragen durven beantwoorden met overtuiging. Wie te veel twijfelt verliest tijd en we denken allemaal wel eens “was ik maar voor mijn eerste idee gegaan”. Henry Ford vatte dit ooit samen in een mooie quote: “whether you can or can’t, you’re right.” Het is dus superbelangrijk om ook mentaal sterk in je schoenen te staan.

EEN ‘Healthy’ campus

Natuurlijk willen we jou met BLOK-UP niet verplichten in de blokperiodes enkel groene slaatjes te eten. Gezond eten betekent ook variëren en eens snoepen tijdens de blok zorgt bij velen voor dat mentale opkikkertje. De dag beginnen met een stevig ontbijt en vanaf daar structuur in je dag aanhouden, is alvast een goede start.

We helpen je niet enkel via de website trouwens. Ook met onze wekelijkse posts op sociale media en op BLOK-UP zelf zullen we de studenten motiveren en ondersteunen. We willen er namelijk voor zorgen dat we ter plaatse healthy alternatieven aanbieden, zowel maaltijden, als snacks en tussen de lessen door kan je altijd langskomen voor een mentale boost.

Wil je weten waar en wanneer we precies halthouden met BLOK-UP? Check dan zeker onze praktische informatie of blijf verder op de hoogte via Facebook.