Fun

BLOK-UP is een roadtour langs blokspots in Gent georganiseerd door Music Connects en focust op drie superbelangrijke bouwstenen tijdens het studeren: productive, healthy & fun. Deze fun post is dus de derde post in deze serie. Met fun bedoelen we zeker niet dat je de hele dag door series kan zitten bingewatchen of dat een hele dag luieren ok is. We willen vooral benadrukken dat voldoende ontspanning tijdens het blokken essentieel is.

Het Grote Blokonderzoek

In het kader van BLOK-UP organiseerden we het Grote Blokonderzoek. Bijna alle studenten gingen ermee akkoord dat ontspanning een effect heeft op productiviteit tijdens het blokken. Toch gaf 40% van diezelfde studenten aan dat ze zich te weinig ontspannen. Net niet de helft vertelde ons dat ze door anderen moeten worden gestimuleerd om toch even hun voet van het gaspedaal te halen. Studenten zijn zich dus wel bewust van het feit dat ontspanning belangrijk is maar ze maken er geen tijd voor vrij.

Heel wat studenten plannen namelijk hun studieschema overvol in aanloop naar de examens. Ze krijgen al snel het gevoel dat ze tijd te kort komen, dit veroorzaakt heel wat stress en ze gaan vervolgens op zoek naar manieren om tijd te winnen. Dit zorgt er dan voor dat studenten hun ontspanning inperken maar een gebrek aan ontspanning zorgt ervoor dat studenten gedemotiveerd of vermoeid worden en dit brengt opnieuw extra stress met zich mee. Op deze manier belanden ze in een vicieuze cirkel: meer stress, meer vermoeidheid, minder concentratie, minder progressie, meer stress.

In het Grote Blokonderzoek duidde 84% van de bevraagden ook aan last te hebben van stress tijdens de blokperiode. Iets meer dan de helft gaf zelfs aan hier erg veel last van te hebben. Een vorm van stress is zeker en vast niet negatief. Deze gezonde stress zorgt ervoor dat je scherp staat en je focus kan vinden. Wanneer stress opbouwt en als een last begint aan te voelen, verdwijnen alle positieve effecten en kan het zelfs verlammend werken. Het is dus superbelangrijk om regelmatig even te ontspannen.

Een ‘Fun’ campus

Nu, als we dan toch voldoende ontspanning moeten nemen tijdens de blok, dan kunnen we het maar beter plezant maken, niet? Er bestaan oneindig veel manieren om het studeren iets aangenamer te maken. Met onze wekelijkse funpost van BLOK-UP willen we jullie dan ook enkele funny tips en tricks meegeven.

We helpen je niet enkel via de website trouwens. Ook met onze wekelijkse posts op sociale media en op BLOK-UP zelf zullen we de studenten motiveren en ondersteunen. We willen er namelijk voor zorgen dat we de hele dag paraat staan om je een leuke funbreak te bezorgen. Na jouw pauze kan je er dan weer volledig tegenaan gaan.

Wil je weten waar en wanneer we precies halthouden met BLOK-UP? Check dan zeker onze praktische informatie of blijf verder op de hoogte via Facebook.